Voorpagina

ZILVER op de Europese Kampioenschappen!

NIEUWS

Dmitrii Vinnikov

Vlak voor Kerstmis hadden we maar liefst acht trainingen met de Russische topcoach Dmitrii Vinnikov. Hij hielp ons met onze techniek op al onze elementen, en met het uitproberen van meerdere nieuwe elementen. Zoals altijd was hij erg inspirerend en heb ik veel geleerd!

Spelthorne Gymnastics

Van 12 tot 15 december was ik in Groot Brittanië met mijn nieuwe team. We waren uitgenodigd voor een trainingsstage bij Spelthorne Gymnastics, een Britse topsportclub die de thuisbasis is van meerdere Wereldkampioenen. Hun choreograaf, Ellie Cooper, maakte voor ons een prachtige nieuwe balans oefening om op onze wedstrijden te doen!

ZILVER op Europese Kampioenschappen!

WE DID IT!!!! In onze laatste wedstrijd samen, wisten Anna en ik de zilveren medaille te verdienen op de European Age Group Competition. De eerste EK-medaille voor Nederland in de 12-18 leeftijdscategorie ooit. We zijn ontzettend trots!!! (Foto © Noya Gindes)

Turngala Leek 2019

Geen grote groeps-show van de Acro Academy dit jaar op het Turngala. Het was nog maar een week voordat we vertrokken naar de Europese Kampioenschappen, dus we moesten ons richten op de wedstrijdoefeningen. Maar we werden uitgenodigd om onze finale oefening op te voeren bij Turngala voor 2000 mensen. Dat voelde als een geweldige “generale repetitie” voor het EK.

Trekking Verloterij

Onze club Acro Academy hield een grote (Ver-)loterij deze afgelopen maanden, met de kans om grote prijzen zoals een vakantiehuis, een auto of een reis te winnen. We verkochten 33.000 loten en op 5 oktober werd de trekking gehouden. Natuurlijk mochten onze gymnasten optreden en er waren veel blije mensen in de zaal!

Nieuw team!

Ja, na drie succesvolle jaren hebben we besloten dat de Europese Kampioenschappen de laatste wedstrijd wordt voor Anna en mij. Volgend seizoen (na de EK in oktober) zal ik deel gaan uitmaken van een trio: samen met Mare en Fei worden we een senior damesgroep. Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging!!

Turn Kwalificaties

Tijdens de kwalificaties voor het WK Turnen in Heerenveen mochten wij een demonstratie acrogym geven. Nadat de turn-dames uit verschillende landen hun beste beentje voor hadden gezet, mochten wij onze combinatie-oefening laten zien terwijl men wachtte op de prijsuitreiking. Het publiek was erg enthousiast!

Nederlands Kampioen Junior 1

Nadat we al Nederlands Kampioen geworden waren in de Pupillen in 2017 en in de Jeugd 11-16 in 2018, werden we opnieuw Nederlands kampioen in 2019 in de categorie 12-18 jaar oud (Junior 1)! Het was de derde keer op rij dat Anna en ik deze nationale titel wonnen dus we waren erg blij!

Europese Kwalificatie

Door het behalen van de tweede hoge (score) limiet wisten we ons te kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen!! We moesten minsten twee keer boven de 76,500 scoren, en nadat we de vorige kwalificatie als 81,250 haalden wisten we vandaag 80,980 te behalen voor onze drie oefeningen. Dit betekent dat we naar Israel mogen in oktober om ons land te vertegenwoordigen!

Maia Cup club brons

De Maia Cup in Portugal was niet onze beste wedstrijd: we haalden wel de finales maar werden er 7e. Maar onze scores hielpen wel in de club competitie. De gecombineerde scores van alle drie de Junior 12-18 teams waren genoeg om de bronzen club cup te verdienen!

Valentijnscup 2019

Op de Valentijnscup 2019 deden we onze balans en onze combinatie oefening. We hadden geen concurrenten in onze category, dus ons doel was om het wedstrijdseizoen gewoon goed te starten. We waren blij met onze oefeningen en onze scores, en naast ons persoonlijk goud hielpen we de Acro Academy de Cup te behalen voor hoogst scorende club.

A Touch of Gold

Een grote eindejaarsshow van de Nederlandse federatie KNGU met het beste wat de gymsporten te bieden hebben – en wij werden uitgenodigd om hier op te treden!! In de Ziggo Dome, een van de grootste concerthallen in het land, mochten we onze acrobatiek aan duizenden mensen laten zien tijdens het “A Touch of Gold” gala. We voelden ons vereerd deel te mogen uitmaken van deze show!

Aan het laden...